Print Friendly, PDF & Email

Terschelling, 30 december 2020

Daar zitten we dan, in een appartement in boerderij de Groede in Oosterend. Even een paar dagen eruit. Vroeg opgestaan om de boot van 10.00 uur uit Harlingen te halen. Het was nog donker. Halverwege onze rit naar het noorden konden we zowaar genieten van de volle maan die in het westen in volle glorie onderging en de opkomende zon in het oosten. Het was een wedstrijd tussen de twee. Wie trok de meeste aandacht vandaag? De zon of de maan? Wat een spektakel gaf dat. Het was een lichtshow met roze, paarse, blauwe, goud-, grijs- en zwarttinten. Prachtige wolkenpartijen verlicht door zon of maan tegen een ijsblauwe lucht. Ik weet eerlijk gezegd niet wie er gewonnen heeft. Ze waren aan elkaar gewaagd. Gelijk spel dus.

De overtocht was rustig. Rond een uur of een waren we in Oosterend. De boel uitgepakt, stukje gefietst. Zeep gekocht, want die waren we vergeten! En nu aan de thee met wat lekkers. H vond dat het nog te vroeg was voor de Pure Verwennerij bonbons dus dan maar aan de musketkransjes. Ja, het is de tijd van het overgebleven lekkers. Ook dit jaar weer veel te veel gekocht/gekregen. Drie plakken chocola, twee dozen bonbons, chocolade rendieren, chocolade sterren, twee pakken kerstkoekjes, gevulde speculaas, een banketstaaf, twee kerststollen én natuurlijk de musketkransjes. En dan komen er straks ook nog oliebollen bij. De zeep vergeten maar het snoep is mee.

Er loopt hier een marathonroute met de naam Berenloop. Die hebben we twee keer gelopen. Misschien wordt het deze week wel de derde keer! Calorieën verbranden. En anders weet ik wel wat we vergeten als we weer naar huis gaan en dat is niet de zeep!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *